6698 Sayılı Kişisel Bilgilerin Güvencesi Yönetmeliği’nde, bireysel bilgilerin işlenmesinin gerekçelerini ve yöntemini belirleyen ve bilgi kayıt çerçevesinin kuruluşundan sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiler ile bilgi düzenleyicisi olarak nitelendirilmektedir. Ankara Muhabeci Bilgi Düzenleyici Kuruluşlar Kütüphanesi, KVKK’nın ilgili maddesi uyarınca, Bireysel Bilgiler Sigortası Kurulu Başkanlığı tarafından ve Bireysel Bilgi Güvenliği Kurulu’nun yönetiminde ve genel nüfusa açık tutulmaktadır. Sonuç olarak, bireysel bilgileri işleyen normal ve meşru kişiler, bilgi işlemeye başlamadan önce Bilgi Düzenleyiciler Kasasına kaydolmalıdır. Her halükarda, örneğin işlenen bilgilerin niteliği ve sayısı gibi kurul tarafından hala havada asılı kalan bilgiler dikkate alınarak, Ankara Muhasebeci ile taahhüdün kapsamı dışında kalanlar ile kişilerin nitelikleri ve nitelikleri için bir kılavuz yapılmıştır. atıfta bulunulan kuruluşlar aşağıda kaydedilir:
- Yıllık çalışan sayısı 50’den fazla veya yıllık parasal varlık raporu mutlak 25 milyon tl’yi aşan gerçek ve meşru bireysel bilgi düzenleyicileri ile yurt dışında yerleşik düzenli ve yasal bireysel bilgi düzenleyicileri,
- Yıllık çalışan sayısı 50’nin altında ve yıllık parasal varlık raporu 25 milyon TL’nin altında olan ve asıl faaliyeti istisnai nitelikteki bireysel bilgilerin işlenmesi olan gerçek ve meşru bireysel bilgi düzenleyicileri,
- Kamu kurum ve kuruluşları fikrinde olan kamu kurum ve kuruluşları ile uzman derneklerin bilgi düzenleyicilerinin 31.12.2021 tarihine kadar kayıt taahhütlerini yerine getirmeleri beklenmektedir.
Yine Kurul tarafından verilen yönerge kapsamında kütüphaneye kayıt olma taahhüdünü yerine getirmeyen kişilere Ankara Muhasebeci tarafınca idari para cezası uygulanmaktadır. Bu benzersiz durumda, Bilgi Düzenleyici Kuruluşlar Kasası’na kayıt olma ve bildirme taahhüdünü kabul etmeyen kişiler 20.000 TL’den bir milyon TL’ye kadar para cezasına çarptırılabilir.